Pages

December 28, 2010

Oh New Year Resolution again and again

Assalamualaikum.

Sedar tak sedar.Pejam celik pejam celik. Tahun baru tiba lagi. Naaaahh. Semestinya , bukan main panjang berjela lagi azam tahun baru yang korang listkan. betul tak? Mungkin ada yang berazam sekadar hangat hangat tahik tupai. Ada juga yang betul betul berazam nak merubah diri dan kehidupan agar bertambah baik dari tahun sebelumnya untuk 2011 ini.

Tapi kawan kawan. Untuk membuat sesuatu perubahan. Keazaman yang tinggi diperlukan. && lakukan laa dengan cara dan pendekatan yang tepat. Aku tak perlu listkan dekat sini apa tips tips untuk merancang tahun baru sebab korang boleh google je. Belambak result pasal perancangan azam tahun baru yang keluar.

Aku just nak kongsikan di sini.  Kalau dah berazam bagai tu. Tolonglah realisasikan azam azam tu. Jangan pulak lepas list downkan segala . Tampal je dekat dinding. Lepastu bia berkulat sampai tahun baru tiba lagi. At least tunaikan la satu dari senarai. Ini tak. tiap tiap tahun berazam. Maal Hijrah berazam. Deepavali berazam. Hari raya berazam. Tapi macam tu jugak tiap tiap tahun. Motif apa buat azam??

&& lagi.
Tiap kali nak berazam .Kompem akan kedengaran negative negative tought yang sumbang mambang.
'Eh, nak berazam azam pulak. Masa Maal Hijrah tak pun nak berazam segala'. lagi.. 
' Biasalah tahun baru  kinja kinja nak buat azam'. lagii..
' Kecoh gila.Kalau nak berazam tapayah tunggu tahun baru pun boleh berazam'. lagiiiii.. 
' Kaw ni.Azam lepas lepas kaw buat tak? Helee.orang laen buat azam. Dia pun naakk..' . See ???

Hahaha..(gelak gelak)
Tapi betul jugak. Azam ni tak semestinya tahun baru je nak buat azam.But its better for us to measure our performance sebab kira tahun baru ni macam another new level untuk tempoh itu lah kan. Mungkin tahun ini azam baru aku adalah untuk tunaikan azam azam lepas yang tak tertunai lagi. Banyak hutang aku. Haahaai~

Azam azam. Tiap tiap tahun berazam. Kadang rasa macam buat main main je berazam. Penting ke nak berazam tiap tiap tahun? 

No comments:

Post a Comment