Pages

December 13, 2010

Tak 'jem' tengah highway tak-boleh-ke.

Setiap kali lalu highway,mesti je aku jumpa situasi ni.
Paling latest malam semalam.Highway manetah aku lupa.Dari melaka nak balik KL.
Mungkin korang pon pernah alami sendiri.Aku tak pedulik dah.
Aku nak geram ke.Aku nak kesian ke.Aku nak rasa ape pon aku tak tahu.
Pernah tak.Bila korang nak rush pergi sesuatu tempat,takpon korang on the way nak pegi mana2 yang kena lalu highway  tiba tiba 'jem' gila bak-kut-teh punya.haish.
Dalam hati tertanya tanya.berselang seli dengan termaki maki.

e.g
 'Eh,kenapa pulak jem nih. hish!. Chill lah ke betol.Eksiden lah tu.Bawak lagi laju laju! Tak sayang nyawa betol'. 

padahal tak tentu lagi depan eksiden.
Tapi kalau kemalangan betol betol aku takdelah kesah sangat.Simpati.Memang lah kalau eksiden mesti busy dengan ambulans lagi,polis lagi,orang awam lagi yang sesibuk boleh bagi bantuan termasuklah bantu mangsa,bantu tengok mangsa je pon ade jugak.
yang haku hangin tu  KALAU situasi sebenar yang buat jem dekat setengah jam disebabkan..



Daaaaaaaaa????
Kereta rosak dekat emergency lane??
Tapi takde sape sape datang membantu??
Wonderpet pon takde????
http://www.emocutez.com

Yang pelik bin ajaib tuh.
Takde pon sape sape yang nak tolong turun bantu.
Kesian pulak dekat orang yang terkebil kebil kat lorong kecemasan tuh.
Aku nak tolong tapi dekat lane paling kanan pulak.
Macam mane nak stop.lagi jem ada gamak eh kalo aku stop.
Persoalan  tenggelam timbul dalam otak aku adalah.
Kereta depan2 aku tadi punya slow sebab nak tgk kereta rosak tapi tak tolong.Motif?? 
Siapa orang first yang start slowkan kenderaan tu.
Nak tawu siket no plat.
Nak wat grafiti free.
http://www.emocutez.com
Aku tak suka kalau trapped dengan 'jem' tengah jalan,matikan mood je.
Naseb enjin kereta tak mati.

p/s : Kepoh je si bawang gedempol ni.padahal bukan dia yg drive pon.Bapak  die.hahahaha



2 comments:

  1. halohh ko..aq mmg ingt ko yg drive lahh..ishk

    ;p

    ReplyDelete
  2. hehhe.aku drive?? alamat tak sampai destinasi lah. ;P

    ReplyDelete