Pages

October 12, 2010

2 in 1


Kisah 1

Hye !
Apa yang aku buat dekat blog ni? Kenapa aku berblog ni? Esok kuiz tahu?
Aarggghh..dah taboleh mengonlinekan fb buat masa ni.
Malam tadi dengan yakin aku cakap dekat si aiepudin.

Pebualan telepon kami :

Aku : Yunk, tuka lah paswet fb i. tuka lahh..Tamo lah on9 dah.

Abg syg : hah. Siyes nak tuka? Siyes? Pasti?

Aku : ahaa..tuka jelah.

*pebualan lebeh kurang gitu lah ayat.Dia pond ah tukar paswet fb aku.Pantas sungguh dia bab bab nih.

Kenapa aku buat macam tuh? Oh noo ! mesti busan busan ta dapat on9 fb dah. T_T.
Disebabkan acc fb aku dah taboleh buka la aku berblogging. Heheeehh

Cik liz kite…

Kisah 2

Owha harini aku malang. Pegi lab pagi2.Dengan hensem aku pandang diri sendiri kat cermin.Pakai cardigan baju baru bau bauan jusco . sarong kasot  then straight to the class ! sampai kat lab.

“EH!! Lab coat hakuu .. dem ! “ *tetinggal kat bilik.

Aku pon buat macho je pegi lab mcm biasa. Sampai lab, bajet macam na buat ekseperimen tapayah pakai lab coat lah. Pastu technician datang.

Technician  :Ni mana lab coat?

Aku            : tetinggal..teehheeeehhhh.. =B

Technician  : eh ni manaboleh ni buat eksperimen.awak dah langgar rules.pegi cari lab coat dulu.

Pulak dahh..kat mana haku nak carik. Lab ni takan lah tade lab coat spare2 ke. Hampeh !

Aku : ouhh..taboleh eh wat ekseperimen tak pakai lab coat. Tp saya pakai cardingan? Pon taboleh? *soklan bongok ditanya oleh orang bendul.

Technician : awak pegi mintak dekat abang tu . *menuding kearah sorang lagi technician.

Pegilah kat technician berkot hitam segak kachak bagaikan M.nasir bilal khan tuh.

Aku : hello Sir ~ can I know where  can I get spare lab coat her? *ececehh bajet speaking . Speaking tahik. ;P

Tech M.nasir : haa.ni knapa tak bawak ni. Tinggal lah ni.Dari bilik ni.Seblah seblah seblah. 3 kali seblah.

Aku : err..huh..haah? 3kali seblah? *blur blur .

Aku Tanya lagi takot salah.

Aku : seblah mana? Bilik seblah eh? 

Technician : seblah  . 3 kali seblah. *sambil senyum sengih Nampak gigi rabbit.
aku pon kuar pegi bilik seblah.seblah.dan seblah lagi.

Aku :  Aigoo.. gelap ohkeng bilik ni. Ah  Nak cepat carik2 !

Dekat 5 menet aku selongkar sana sini.Ta jumpa. Tanpa memperbodohkan diri aku lagi.Aku berambus cepat cepat dari bilik tuh.Patah balik ke jalan yang benar. ( lab aku )

Technician : awak pegi mana… *sambil senyum2.

Aku : cari lab coat lah. Tp tade pon. Huu..

Technician : saya kata dari sini seblah.seblah.seblah. pegi amek kat locker tu.locker ke3.

Defaaakkkk !!! Haaahh..BINGO !
Haku kena . kena dah. Tu dia.. padahal lab coat dalam lab ni je kan. Boleh dia maenkan aku.
Kenapa lah dia tak panggil aku masa dah Nampak aku nak kua. Siyes panas hati aku.Takpelah memang best pon kena buli. Dah biasa da. Huahahahaha !~~~

Oklah . nanti nak updata pasal entri geli2 pulak. Haha !
Adios !

2 comments:

  1. mungek nye liz.! ha ha ~..xmasal kne men ngan abg tech.

    ReplyDelete
  2. haha..dah dah.pasni tak jumpa dah. malu haku!

    ReplyDelete